گل ، گیاهان زینتی ، باغبانی

قارچ مغز زرد

دوشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۰:۵۷ ب.ظ

"قارچ مغز زرد" یا "ژله ی طلایی" یکی از قارچ های خانواده ی تِرِمِلاسه بوده که به وفور روی شاخه های مرده ولی متصل به درخت یا روی شاخه های خزان شده ی اخیر به خصوص نهاندانگان یافت می شود.

این قارچ به صورت پارازیت سبب زوال چوب می گردد.

قارچ مغز زرد، ژلاتینی بوده و اندام های میوه دهنده ی آن به رنگ زرد یا زرد مایل به نارنجی می باشد که می تواند حدود 7.5 سانتیمتر نیز رشد کند.

این قارچ دارای سطحی بریده بریده یا لُبدار و پیچ خورده می باشد که در صورت مرطوب شدن، روغنی یا چرب و لزج می شود.

در شکاف های پوست درخت رشد کرده و در طول آب و هوای بارانی ظاهر می شود. و چند روز پس ازبارندگی، خشک شده و به صورت یک غشای نازک یا توده ای چروک خورده و خشک شده تبدیل می شود که در اثر بارندگی بعدی دوباره احیا گشته و زنده می شود.

این نوع قارچ معمولاً در جنگل های خزاندار و مخلوط و نیز در آب و هوای معتدل و گرمسیری مانند آفریقا، آسیا، استرالیا، اروپا و شمال و جنوب آمریکا گسترش دارد.

اگرچه اندام میوه دهنده ی آن بی مزه یا دارای طعمی ملایم و کم می باشد ولی به عنوان قارچی خوراکی شناخته شده است.

این اندام های میوه دهنده دارای شکل نامنظمی بوده و معمولاً پوست شاخه های مرده ی درختان را شکسته و ظاهر می شوند. بیش از 7.5 سانتیمتر پهنا و حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر نیز ارتفاع دارند. دارای لوب های متعددی بوده که شبیه مغز می باشند. سطح آن صاف و نیمه شفاف می باشد. به رنگ های زرد پررنگ، زرد کم رنگ، زرد مایل به نارنجی و به ندرت بدون رنگدانه و به رنگ سفید یا بی رنگ دیده می شوند. میوه های خشک شده نیز به رنگ های قرمز تیره یا نارنجی دیده می شوند.

اسپورهای این قارچ به صورت توده ای وجود داشته و به رنگ سفید یا زرد کم رنگ هستند. این اسپورها بیضی شکل و به ابعاد 12-16 × 9-10 میکرومتر هستند. 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۱۱/۰۲
نسترن سعادت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی