گل ، گیاهان زینتی ، باغبانی

نارنگی

پنجشنبه, ۲۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۰ ب.ظ

نارنگی همچنین با نام ماندرین نیز شناخته می شود. مزهی ترش و شیرین تری از پرتقال دارد. در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر می‌دانند. .نارنگیهای ماندارین اصولاً ازاسپانیا می آیند و با درصد کمتری از مکزیک و مراکش هم تامین می شود.در چین و آمریکا نیز به میزان بسیار زیاد کشت می شوند.


خصوصیات ظاهری : 

نارنگی یک درخت همیشه سبز است که تا تا 4.5 متر رشد می کند. گلهای آن دوجنسی بوده ، رنگ آنها سفید می باشد و با کمک حشرات گرده افشانی می شوند. درختی کوچک از خانواده ی مرکبات بوده و به دیگر اعضای این خانواده شباهت دارد. از میوه های پرتقال کوچک تر بوده و کندن پوست آن آسان است. همچنین لپه های بذر آن سبز رنگ می باشد. میزان مقاومت درختان نارنگی به سرما خوب بوده ولی میوه های آن بعلت کوچک بودن و نازکی پوست آنها به سرما بسیار حساس می باشند. بنابراین نارنگی ها نباید در مناطق سرد کشت شوند. انواع و اقسام شیرین ، ترش بزرگ و کوچک به اندازه یک فندق تا برابر یک گرمک از نارنگی موجو است. نارنگی ها بر اساس خصوصیات پوست، کیفیت گوشت، آب میوه و رشد عمومی به سه گروه نارنگی های حقیقی، هیبریدهای بین گونه ای و هیبریدهای درون گونه ای تقسیم می شوند. گروه اول شامل : نارنگی ساتسوما، نارنگی معمولی و نارنگی معمولی . گروه دوم شامل تانجرین ها، تانگورها می باشد.

شرایط محیط رشد: 

درخت نارنگی در خاکهای لومی و سنگین رشد بهینه دارد. خاک آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. در شرایط سایه نمی تواند رشد خوبی داشته باشد و آفتاب کامل برای رشد بهینه ی آن بسیار مفید است. خاک های مرطوب را می پسندد. درخت نارنگی به منطقه‌ای برای کاشت نیاز دارد که آب ایستا نداشته باشد.

آفات درخت نارنگی شامل سپرداران، شپشک ها، کنه ها، نرم تنان، حلزون ها، پروانه برگخوار، مینوز و نماتد هستند. انواع بیماری های درختان مرکبات عبارتند از فوماژین یا دوده، گموز ریشه و طوقه، آنتراکنوز، لکه قهوه ای برگ مرکبات که بیماری های قارچی هستند. بیماری های ویروسی مرکبات عبارتند از: تریستزا و پسروز، ریزبرگی یا استابرن بیماری مایکوپلاسمایی است. شانکر باکتریایی وجاروک لیمو ترش هم از جمله بیماری هایی است که در سال های اخیر روی لیمو ترش جنوب دیده شده است و خسارت آن قابل توجه می باشد.

نحوه تکثیر گیاه: 

روش تولید نهال نارنگی کاشت بذر و ایجاد نهال یذری بوده که پس از زمان لازم از گونه دلخواه روی آن پیوند می زنند. برای کاشت درخت نارنگی به کمک بیل گودالی به عمق مناسب برای کاشت نهال نارنگی ایجاد کرده و آن را به آرامی در گودال قرار داده و به آن آب دهید. سپس فضای گودال را با خاک پر کنید. در هفته اول کاشت، به نهال نارنگی دو یا سه بار آب دهید. بعد از هفته اول، آبیاری درخت را به یک یا دو بار در هفته کاهش دهید. در طول فصل رشد از کودهای تقویتی به این نهال داده آن را تقویت کنید.


مهاجرت به استرالیا

موسسه تداوم نسل سپید

اخذ ویزای استرالیا در کوتاهترین زمان ممکن

تداوم نسل سپید با سالها تجربه در زمینه ی مهاجرت از طریق ویزای اسکیل ورکر شما را در پروسه ی مهاجرت یاری می کند. هدف ما رضایت شما متقاضیان عزیز و اخذ ویزا برای شما در کوتاهترین زمان ممکن می باشد . ویزای اسکیل ورکر تمام سعی و تلاش خود را انجام خواهد داد تا موکلین در سریعترین زمان ممکن ویزایشان را دریافت و به هدف خود یعنی مهاجرت به استرالیا برای زندگی بهتر دست یابند . همین حالا می توانید با موسسه تداوم نسل سپبد تماس بگیرید و مشاوره کنید و با خیالی آسوده پرونده ی مها جرتی خود را به ما بسپارید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی