بابونه
بابونه یکی از گیاهان شناخته شده توسط انسان و یکی از پرمصرف¬ترین گیاهان دارویی در اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی، استرالیا و کشورهای آفریقایی است که عمدتاً به منظور استفاده از اسانس آبی رنگ آن کشت می شود و با توجه به کاربرد روز افزون آن در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی، عطر سازی و تهیه چاشنی¬های غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. کشت این گیاه از مقیاس وسیع از 20 سال پیش در کشور آلمان غربی آغاز شد و در حال حاضر مصرف سالانه بابونه در جهان پیش از 4 هزار تن گل خشک است که عمدتاً توسط کشورهای مجارستان، روسیه، آرژانتین، آلمان چک، اسلواکی، فنلاند، مصر و اخیراً هند تامین می¬شود.
ساقه این گیاه مستقیم، نرم و بسیار منشعب است. ارتفاع بوته به 60 سانتیمتر می رسد.گلهای بابونه آلمانی سفید و کاپیتول وسط آن زرد رنگ است. یک راه تشخیص آن از Anthemis arvensis این است که در این گیاه نهنج بدون پوسته است. گلها در اواسط تابستان ظاهر شده و بوی مشخصی دارند. میوه اش فندقه ای خاکستری رنگ به طول 1 تا 1.5 میلیمتر است و وزن هزار دانه آن 0.02 تا 0.03 گرم است. برگهای بابونه متناوب و چند قسمتی است.یکی از اجزای اصلی در این گیاه بیسابولول ترپن است. ترکیبات دیگر این گیاه عبارتند از : فارنزن، کامازولن، فلاونوئیدها و کومارین. این گیاه به انواع خاکها مقاوم است ولی بهترین رشد را در خاکهای ماسه ای، با زهکش مناسب و pH برابر با 7 تا 7.5 دارد. بابونه آلمانی به نور کامل آفتاب نیاز دارد. بابونه به شوری مقاوم است ولی نمی¬تواند به عنوان یک گیاه نمک درست تلقی شود زیرا در غیاب نمک¬های سدیم به خوبی رشد می¬کند.
بابونه آلمانی را می توان با استفاده از کشت بذر در بهار تکثیر کرد. جوانه زنی این گیاه کند بوده و در طی سه هفته انجام می شود. بعد از جوانه زنی و رشد اولیه، رشد بعدی آن سریع خواهد شد.