افدرا چینی
اِفِدرا یا افدرا سینیکا به لاتین: Ephedra sinica نام گیاهی است که کاربرد امروزیش بیشتر در طب سنتی چین است. این گیاه وابسته به سرده ریش بز است. احتمال می رود که این گیاه همان هوم مورد استفاده در آیین های دینی هند و ایرانیان بوده باشد. از دید زبان شناسی هم احتمال قوی می رود که این افدرا همان هوم باستانی باشد، زیرا در برخی زبان های ایرانی هنوز بدین گیاه هوم یا چیزی نزدیک بدان میگویند و زبان های هندی ناحیهٔ نورستان افدرا را سوم یا سومه می خوانند.
حداقل پنج هزار سال است که از گیاه افدرا در کشور چین برای درمان آسم استفاده می شود. در سال 1924 میلادی، آلکالوئید افدرین توسط دانشمندان چینی از این گیاه به دست آمد. دو سال بعد از آن، شرکت دارویی مِرک، مشابه مصنوعی آن را ساخت که هنوز هم برای درمان آسم از آن استفاده می شود. نوعی از این گیاه در کشور هندوستان وجود دارد که به عنوان یک تقویت کننده عمومی بدن و داروی جوانی از آن استفاده می شود.
شرایط محیط رشد:
اطلاعات کمی در مورد کشت و کار این گونه وجود دارد. این گیاه می تواند حداقل یک زمستان را در دمای کمتر از منفی 10 درجه سانتیگراد زنده بماند.
افدرا چینی برای رشد بهتر به خاک هایی به خوبی آبیاری شده و لومی و همچنین مکان های آفتابی نیاز دارد. این گیاهان به خاک های خشک و زمین های آهکی مقاوم می باشند.
برای تولید گل و بذر باید گل های نر و ماده در کنار هم یا نزدیک به یکدیگر کشت شوند.