قارچ یال شیر
قارچ یال شیر یکی از قارچ های خوراکی است که دارای ارزش دارویی نیز می باشد.این قارچ از گروه قارچ های دندانه دار می باشد. و بومی شمال آمریکا، اروپا و آسیا است.
دارای پایه های بلند و باریکی (بیش از یک سانتیمتر طول) است که تقریباً هماهنگ با هم رشد کرده و روی درختان چوب سخت مانند بلوط، ماهون و غیره ظاهر می شوند.
قارچ یال شیر ممکن است با انواع دیگر قارچ های این جنس (Hericium) اشتباه گرفته شود. همه ی گونه های این جنس خوراکی می باشند.
در نواحی جنگلی، این قارچ ها عموماً در اواخر تابستان و پاییز روی درختان به خصصوص درختان راش آمریکایی تشکیل می شوند. در شرایط اب و هوای گرم در بهار و زمستان نیز تولید صورت می گیرد.
اندام میوه دهنده ی ان حدود 8 تا 40 سانتیمتر عرض دارد. و به صورت آویزان از یک بستر سفت و محکم دیده می شود.
این قارچ به رنگ سفید است که با افزایش سن به رنگ ها زرد یا مایل به قهوه ای تغییر رنگ می دهد.
کمی معطر بوده و دارای مزه ای ملایم می باشد.
اسپورهای این قارچ حدود 4-5.5 × 5-6.5 میکرومتر، بیضی شکل یا نیمه گرد، آمیلوئید، صاف یا کمی زبر می باشند.
در تولید تجاری این قارچ، آن را روی کنده های درختان یا خاک اره استریل پرورش می دهند.
این قارچ به صورت تازه یا خشک شده در فروشگاه های آسیایی در دسترس می باشد.