قارچ دکمه ای
امروزه قارچ دکمه ای در بیش از 70 کشور تولید می شود. میزان تولید آن بیش از 1.5 میلیون تن در سال و به ارزش بیش از 2 میلیارد دلار است. ممکن است قارچ دکمه ای(Agaricus bisporus) با قارچ دیگری به نام Agaricus xanthodermus که شباهت زیادی به آن دارد اشتباه گرفته شود. قارچ Agaricus xanthodermus سمی و سرشار از ترکیبات فنلی است و باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در افراد می شود. یکی از تفاوتهای این قارچ با قارچ دکمه ای معمولی این است که قارچ دکمه ای وقتی خرد و یا کوبیده می شود قهوه ای یا سیاه می شود ولی قارچ Agaricus xanthodermus در صورت کوبیده شدن زرد می شود.
قارچ های دکمه ای جزء قارچهای ساپروفیت و از دسته بازیدیومیستها هستند. قسمتی از قارچ که در سطح زمین می روید از چندین عضو تشکیل شده است. قسمت پایه قارچ به شکل استوانه و به ارتفاع 2.5 تا 3 سانتی متر است و قطر آن به 1 تا 2 سانتیمتر می رسد. قسمت کلاهک به رنگ سفید، طلایی و شبیه چتر است. سطح زیرین آن دارای صفحاتی است که در امتداد شعاع چتر قرار دارندو این صفحات در اوایل رشد صورتی رنگند و به تدریج قهوه ای می شوند. در بین این صفحات اسپور یا هاگهای قارچ قرار دارد که در شرایط مناسب رشته های سفید رنگی به نام ریسه یا میسیلیوم تولید می کند.
قارچ دکمه ای سرشار از سدیم، کلسیم، پتاسیم و فسفر است. علاوه بر این، قارچ دکمه ای دارای لینولئیک اسید و ترکیبات آنتی اکسیدانتی است.
برای تحریک اسپانها ابتدا آنها را به مدت 10 تا 12 روز در محیط گرم قرار می دهند. سپس آنها را بر روی محیط کشت( دانه های گندم تخمیر شده، کود اسبی، کمپوست قارچ و ...) قرار می دهند. در این زمان دما باید 24 درجه و رطوبت 90% باشد. میزان دی اکسید کربن نباید بیش از 800 ppm باشد. بعد از رشد میسیلیومها روی آن را با کود می پوشانند. 2 تا 3 هفته بعد قارچها ظاهر می شوند. بعد از ظهور قارچها باید دما را به 16-18 درجه کاهش داد.
با انجام یک مطالعه بر روی 2018 زن نشان داده شد که زنانی که قارچ دکمه ای را به صورت روزانه مصرف می کردند 64% کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند. در این مطالعه زنانی که علاوه بر مصرف روزانه قارچ چای سبز نیز استفاده می کردند تا 90% خطر ابتلا به سرطان سینه را در خود کاهش دادند. در شرایط درون شیشه ای نشان داده شد که کلاه قارچ دکمه ای دارای ترکیباتی است که خواصی مانندaromatase inhibitor دارد که برای درمان سرطان سینه و تخمدان استفاده می شود. در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که قارچ دکمه ای می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. در مطالعات آزمایشگاهی بر روی موشها نشان داده شد که مصرف قارچ خام تعداد سلولهای سرطانی را افزایش داد و این در حالی بود که قارچ پخته می تواند از خطر ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
از قارچ دکمه ای برای درمان کلسترول بالا، اختلالات کبدی، اختلالات دستگاه گوارش و تصلب شرائین استفاده می شود. قارچ دکمه ای سبب افزایش توانایی بدن در استفاده از انسولین می شود و می تواند مقاومت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش دهد.
بیماری های فیزیولوژیک مانند: کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کم ورتیسیلیوم یا جوش خشک: ایجاد لکه های قهوه ای روی سطح کلاهک که آبکی و لزج هستند لکه قهوه ای باکتریایی: لکه های قهوه ای فرو رفته. بعد از ظهور بیماری ورتیسیلیوم دمای سالن را پائین می آوریم (حدود 14 تا 15 درجه سانتی گراد) و از قارچ کشهای کاربندازیم و بنومیل به صورت 150 گرم در 100 لیتر آب استفاده می کنیم کپک تار عنکبوتی: معمولا از خاک پوششی غیر استریل ایجاد شده و سرانجام اطراف قارچ را فرا می گیرند. از سم های کاربندازیم ، بنومیل ، فرمالین 20 درصد ، قبل از شیوع روی کلاهک از نمک استفاده می کنیم لکه قهوه ای: زمانی که رطوبت روی سطح قارچی می ماند باعث بروز بیماری لکه قهوه ای می شود ویروس ایکس: بیماری است که در ایران شایع نیست. بیماری است که طی تحقیقات انجام شده محل ایجاد آن روی قفسه های چوبی دیده شده است آفات مگس قارچ خور: جهت مبارزه از حشره کش های دیازینون و مالاتیون ( به میزان 5 در 1000 یا 4 در 1000 ) ،کاغذهای چسبی و یا حشره کش های برقی استفاده می کنیم نماتد دم فنری (Sprinted): باعث وک شدن قارچ و لزج و سیاه شدن خاک پوششی می شوند. با استفاده از فرمالین 20 درصد و دمای بالای 25 درجه سانتی گراد در مرحله پاستوریزاسیون خاک پوششی استفاده می کنیم کنه: از مراحل کمپوست سازی وارد سالن ها می شود. از سم های اومایک می توان استفاده کرد بیماری کاپرینوس: در اثر موجود آمونیاک بالای کمپوست ایجاد می شوند
گاهی استفاده از قارچ سبب ایجاد حساسیت مانند خارش، حالت تهوع و اسهال شود. در برخی افراد استفاده زیاد از قارچ سبب آسیب به کبدها شده است. درباره مصرف قارچ دکمه ای در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد و به همین دلیل باید با احتیاط مصرف شود. از آنجاییکه مصرف قارچ خوراکی می تواند باعث کاهش قند خون شود ممکن است در هنگام عملهای جراحی اختلال ایجاد کند. از اینرو باید حداقل دو هفته قبل از عملهای جراحی از مصرف آن خودداری کرد. داروهای دیابت با قارچ دکمه ای تداخل دارویی دارند و نباید به صورت همزمان استفاده شوند.
تکثیر قارچ توسط هاگ انجام می شود. هاگها رشته ای به نام ریسه یا میسیلیوم تولید می کنند که اصطلاحا به آنها اسپان گفته می شود. از این اسپانها برای مایه زنی محیط کشت استفاده می شود.
موسسه تداوم نسل سپید
اخذ ویزای استرالیا در کوتاهترین زمان ممکن
تداوم نسل سپید با سالها تجربه در زمینه ی مهاجرت از طریق ویزای اسکیل ورکر شما را در پروسه ی مهاجرت یاری می کند. هدف ما رضایت شما متقاضیان عزیز و اخذ ویزا برای شما در کوتاهترین زمان ممکن می باشد . ویزای اسکیل ورکر تمام سعی و تلاش خود را انجام خواهد داد تا موکلین در سریعترین زمان ممکن ویزایشان را دریافت و به هدف خود یعنی مهاجرت به استرالیا برای زندگی بهتر دست یابند . همین حالا می توانید با موسسه تداوم نسل سپبد تماس بگیرید و مشاوره کنید و با خیالی آسوده پرونده ی مها جرتی خود را به ما بسپارید.