وانیل
وانیل منبع اصلی طعم وانیلی بوده و حاوی محتوای زیادی وانیلین می باشد. این گیاه ابتدا در مکزیک و گواتمالا پرورش پیدا کرده و در هیچ جای دیگر دنیا نبوده است. وانیل به بزرگترین و قدیمی ترین گروه گیاهان گلدهنده (خانواده ارکیده یا ثعلب) تعلق دارد.
خصوصیات ظاهری :
وانیل همچون سایر گیاهان جنس وانیل رونده بوده و دارای ریشه هایی است مه گیاه را در استحکام و ایستا بودن حمایت می کنند و با آنها به تنه درختان مجاور می چسبد و بالا می رود. نیام آن معطر بوده و دانه وانیل حاوی 1.5 تا ۳ درصد وانیلین است. درخت وانیل دارای ساقه سبز دراز، برگهای متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شکل و نوک تیز سبز می باشند. ساقه های پیچیده آن تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممکن است برسند. گلهای آن رنگ سبز متمایل به زرد داشته و قطری حدود 5 سانتی متر دارد. دانه این گیاه جزو کوچکترین دانه گیاهان در جهان است. ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می شود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملا برسد آن را می چینند و خشک می کنند.گلهای آن به شکل خوشه و تعداد 20-15 گل در هر گروه. وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد . ریشه ی آن ها مواد غذایی درون هوای مرطوب را جذب میکند.
شرایط محیط رشد:
گیاه وانیل ویژه مناطق استوایی است و در آب و هوای مرطوب، گرم و در ۹۰۰ متری بالای سطح دریا به خوبی رشد می کند. از جمله نیازمندی های وانیل گستره دمایی ۱۰-۳۰ درجه سانتی گراد و ریزش سالانه ۱۵۰-۲۵۰سانتی متر باران است. وانیل در خاک های گل ماسه ای که به خوبی زهکشی شده باشد و نیز خاک های آبرفتی و خاک سرخ که دارای مواد آلی فراوانی است به خوبی رشد می کند. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. ضروری است که وانیل به طور مصنوعی تلقیح شود. گرده افشانی وانیل معمولاً با دست انجام می شود. گیاه وانیل معمولاً سه سال پس از کاشته شدن میوه می دهد و پس از آن ۴۰ سال متوالی میوه دادن را ادامه می دهد.
نحوه تکثیر گیاه:
تکثیر و زراعت گیاه وانیل به سختی صورت می گیرد و بنابراین وانیل طبیعی گران می باشد. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. در دانه های سبز و بی طعم کشت شده وانیل وجود ندارد. این دانه ها باید جهت تولید وانیل به 3 تا 6 ماه فرآوری نیاز دارد. بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها ۲۵ تا ۱۵ سانتی متر و قطر آنها ۱۲ تا ۱۰ میلی متر است. در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.
هشدار:
افرادی که دچار زخم معده سوزاک و ناراحتی اعصاب می باشند، باید در مصرف وانیل احتیاط نمایند. زیاده روی در مصرف وانیل موجب مسمومیت - سردرد و تشنج می گردد. دیگر اینکه در شرایطی که از وانیل به مقدار زیاد استفاده میشود امکان پیش آمدن حالت هیپنوز و بی حسی کامل وجود دارد.
موسسه تداوم نسل سپید
اخذ ویزای استرالیا در کوتاهترین زمان ممکن
تداوم نسل سپید با سالها تجربه در زمینه ی مهاجرت از طریق ویزای اسکیل ورکر شما را در پروسه ی مهاجرت یاری می کند. هدف ما رضایت شما متقاضیان عزیز و اخذ ویزا برای شما در کوتاهترین زمان ممکن می باشد . ویزای اسکیل ورکر تمام سعی و تلاش خود را انجام خواهد داد تا موکلین در سریعترین زمان ممکن ویزایشان را دریافت و به هدف خود یعنی مهاجرت به استرالیا برای زندگی بهتر دست یابند . همین حالا می توانید با موسسه تداوم نسل سپبد تماس بگیرید و مشاوره کنید و با خیالی آسوده پرونده ی مها جرتی خود را به ما بسپارید.