کامیس پاریس
درخت "سرو لاوسون" یا "کامیس پاریس" نوعی شبه سرو بوده که به شبه سرو "لاوسون طلایی" نیز معروف است.
نام علمی کی از محبوب ترین نمونه های این گیاه Chamaecparis lawsoniana aurea است. از دیگر نمونه های مورد توجه این گیاهان می توان به گونه Chamaecparis lawsoniana ellwoodii اشاره کرد که در محیط ما به نام "اِلودی" شناخته شده است. این گیاه نیز کوتاه قامت است و شکل عمومی گیاه مخروطی شکل و کشیده است.
خصوصیات گیاهشناسی:
سرو لاوسون درختی است هرمی شکل، دارای شاخه های گسترده و آویخته و شاخه اصلی که نوک آن خمیده یا پهن شده است. پوست تنه آن اسفنجی، دارای برجستگی ها و فرورفتگی های فراوان و فلسی است که به رنگ آجری دیده می شود.
این گیاه کوتاه و کندرشد است و حداکثر ارتفاع آن به 4 تا 5 متر می رسد.
شرایط محیط رشد:
بهترین رشد را در نواحی خنک، مرطوب یا ساحلی دارد. گرما و سرما را تحمل می کند. اما به سرمای زیاد حساس است.
تابش مستقیم آفتاب یا سایه نسبی را ترجیح می دهد. باید از بادهای گرم یا خشک محافظت شود.
بهترین رشد را در خاک لومی شنی با رطوبت متوسط و زهکشی خوب دارد. خشکی را تحمل می کند.
نیاز به هرس و تغذیه خاصی ندار.
یکبار در ماه، آبیاری عمقی برای این گیاه کفایت می کند.
کاربردها:
شبه سرو لاوسون به عنوان درختی زینتی در گلدان یا به عنوان تک درخت در پارک ها و باغ ها و یا به صورت دیواری سبز در فضای سبز کشت می گردد.
آفات و بیماری ها:
از آفات این گیاه می توان به شته و پروانه شاخه خوار اشاره کرد.
تکثیر:
تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذر، ریشه دار کردن قلمه و انجام پیوند صورت می پذیرد.
ما در باغچه، در هر دو طرف پیاده رو یک عدد از این سرو کاشته ایم. متاسفانه نمی دانم علت چیست که یکی در نهایت طراوت و تازگی است اما دیگری روز به روز برگ هایش زرد می شود و زمین می ریزد!
ناگفته نماند که من نزدیک 2 ماه فرصت سر زدن به باغچه را نداشتم وقتی رفتم دیدم اطراف سرو، پر از گل های پابلندی هست که به نوعی سرو را خفه کرده اند و قسمت پایینی با چیزی مثل تار عنکبوت پوشیده بود. بعد از پاکسازی اطراف درخت و آبدهی منظم متاسفانه می بینم هر روز وضعیتش بدتر می شود و برگ های بیشتری زرد رنگ و پوسیده شده اند. نمونه از برگ ها را نشان یکی از گیاهپزشک ها دادم گفت نه کنه ای دارد و نه مریضی دیگری فقط مشکل از ریشه می تواند باشد. اما من شنیده ام این سرو به کنه حساسیت دارد. ضمنا امروز وقتی با دقت قسمت های پایینی را دیدم متوجه شدن هنوز اثرات تار عنکبوت مانند در قسمت های پایینی وجود دارد. از این رو باز از محلول کنه کش استفاده کردم تا ببینم چه می شود.
به نظرتان اگر این کاج خشک شد بهترین موقع برای کاشت سروی دیگر چه زمانی است؟
ممنون از توجهتان.